lékárna u řeky yuba city http://lekarnuonline.com/ jak předat vlasy testu na drogy

Introductiecursus zweefvliegen bij de ZCNOP

 

Om erachter te komen of zweefvliegen echt iets voor je is kun je bij ons een introductiecursus volgen. De introductiecursus bestaat uit 6 starts die meestal worden verdeeld over 2 dagen. Na ontvangst van het ingevulde inschrijfformulier en de betaling wordt er op korte termijn contact met je opgenomen voor een afspraak. Je vliegt samen met een ervaren en gebrevetteerde instructeur, waarbij jij voorin zit. De eerste les zal voor een groot deel nog uitgevoerd worden door de instructeur, terwijl je gaandeweg steeds meer zelf mag doen.

 

Vliegen

We vliegen in het weekend en op feestdagen. Om 9.30 uur is er een briefing in ons clubhuis waar de vliegcondities en de bezetting en dergelijke worden besproken. In de briefing hoor je ook wie die dag jouw coach is. We vliegen tot er niet meer gevlogen kan worden of gezamenlijk wordt besloten om te stoppen met vliegen.

De vluchtduur is afhankelijk van het weer en de aanleg en kunde van de piloot. Omdat leerlingen bij toerbeurt vliegen zal de vluchtduur maximaal 30 minuten bedragen. Bij regen of te harde wind (vooral bij wind dwars op de baan) wordt het vliegen gecanceld. Deze beslissing wordt door de instructeur meegedeeld in de briefing.

 

Veiligheid

Zweefvliegen is een erg veilige hobby/ sport mits de regels worden nageleefd. Tijdens het introductielidmaatschap krijg je een coach aangewezen die je zal begeleiden op het veld en die je alles omtrent de veiligheid zal bijbrengen. Veiligheid met betrekking tot het vliegen wordt je uitgelegd door de instructeurs.

 

Clubhuis

Rond 12.30 uur wordt er meestal geluncht in het clubhuis. Er zijn eenvoudige snacks als tosti en soep te verkrijgen voor vriendelijke prijzen. De meeste leden nemen brood mee van thuis.

 

Voorbereiding

Het is verstandig om het volgende mee te nemen (een en ander afhankelijk van het weer): een zonnebril, een hoofddeksel tegen de zon, zonnebrandcrème, warme kleding, waterdichte schoenen en/ of laarzen (het gras is vaak nat ‘s morgens), voldoende eten en drinken en eventueel een fotocamera.

 

Inschrijven

Ga voorin zitten en neem zelf de stuurknuppel ter hand. Zo kom je er in 6 starts achter of je vliegen net zo fantastisch vindt als wij. Een ervaren instructeur zit achter je en heeft vanuit zijn positie de volledige controle over het vliegtuig en gaat jou steeds meer zelf leren doen. Klik op deze link voor het inschrijfformulier.

 

Contact

Mocht je vragen hebben over de cursus dan kun je mailen naar de secretaris "secretariaat at zcnop.nl" of bellen met 06-504 29 600 na 19.00 uur. Thuisblijvers kunnen contact opnemen met het vaste nummer in het clubhuis op 0527-201364 of mobiel met de startplaats op 06-30641693.